Lego er meget mere end bare Legoklodser

Hjælpe

 

Det er ikke noget nyt, at Lego er en af de største virksomheder og bedrifter i Danmarkshistorien. Produkterne er blevet kendt over hele verden og det henvender sig efterhånden ikke kun til børn, men derimod mennesker i alle aldre.
Det er et genialt produkt, og selvom at de fleste “bare” ser en Legoklods, så har Lego gjort sig den opdagelse, at mange kan bruge Legoklodsen som en brik i et større virksomhedbillede.

 

Vi kan vidst alle sammen huske, hvor meget Lego egentlig fyldte i vores barndom. Alt handlede simpelthen om at bygge og konstruere forskellige bygninger, maskiner eller huse og de fleste af os, har stort set også kun positive tanker omkring Lego og deres produkter.

Legoklodsen er med til at skabe forståelse og mening og derfor har Lego udviklet deres eget værktøj til startegiudvikling, innovation og teambuilding, nemlig Lego Serious Play.

 

Samarbejde og teamudvikling
Det går egentlig ud på, at et team sammen skal bygge forskellige ting ud af Lego. Hvad der bliver bygget og hvorledes det bliver bygget, er faktisk op til dine medarbejdere selv. Måden hvorpå de løser opgaven siger enormt meget om medarbejderens krativitet og personlighed, det giver både dig og de andre medarbejdere et godt billede af, hvordan i hver især fungerer.

Teambuilding og kreativitet hænger oftest sammen og leg med Lego Serious Play er en fantastisk måde hvorpå du kan se, om medarbejderne er stærkt fokuseret på at skabe deres eget værk, eller om der kunne være nogle som smed alt hvad de var i gang med, og hjælper en anden kollega med at finde den brik hyan mangler til at færdiggøre hans værk. Selv en så lille ting siger enormt meget, om dine medarbejderes evner til at samarbejde eller være fokuseret på opgaven.

 

Det som du dog skal huske på er, at det ikke nødvendigvis er et minus at en medarbejder ikke smider alt hvad han har i hænderne for at hjælpe. Hvis han trives godt med, at løse sine opgavcer før han kan hjælpe andre, så kan det betyde at han er enormt fordybet i sit arbejde. Lego Serious Play, er en enorm nyanceret måde at se dine kollegaers personlighed på og kan på ingen måde stilles op sort på hvidt. Det kan give dig som leder, et godt overblik over hvordan dynamikken i både din virksomhed og ikke mindst dine hos medarbejdere er.

 

Dette overblik er essentielt for dig, hvis du ønsker at drive en succesfuld forretning, du skal selvfølgelig huske på, at dine medarbejdere ikke er robotter men derimod mennesker, som gør hvad de kan.

 

Siriuspartner A/S
Søndre Fasanvej 45
2000 Frederiksberg

70 88 14 75  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *