Sygdomme hos hunde

Syg hund

Hun kan, ligesom os mennesker, få tilegnet sig en masse forskellige sygdomme. I nogle tilfælde er det desværre rigtig svært at finde ud af hvad en hund fejler, mennesker kan tale og beskrive en række symptomer, det kan hunde desværre ikke. Derfor er det nogle gange ret omstændigt, at finde ud af hvad en hund fejler. Men nogle “gode” tegn at kigge efter er mindsket aktivitetsniveau, manglende appetit og diarré – alle er faktorer som hurtigt kan indikere, at din hund ikke er helt rask. Tit og ofte kan det også være svært at se på hunde om de har smerter, de udviser simpelthen ingen tegn på svaghed når de er syge. De mest almindelige sygdomme som ses hos hunde er, ørebetændelse, kennelhoste, hotspots og diarré. Alle disse lidelser er nogle som din dyrlæge nær Søborg kan hjælpe med, at diagnosticere.

Kennehoste bærer stor smittefare   

Kennelhoste kan sammenlignes lidt med en forkølelse hos os mennesker, altså en hundeforkølelse. Kennelhoste smitter utrolig meget og opstår især, når der er flere hunde samlet, i lukkede eller dårlig ventilerede områder.

 

Sygdommen er faktisk en slags betændelse i hunden strubehoved og grunden til, at det hedder hoste er fordi, at hunden simpelthen hoster, og nogle gange er det så voldsomt at de kaster op, fordi der bruges ustyrlig mange kræfter fra hundens side af. Som sagt er sygdommen utrolig smitsom og en hund kan smittes via. luften, fra hund til hund og via. Bakterieinficerede genstande, hvis en hund i et område har kennelhoste kan det smitte igennem luften, derved kan naboens hund få det, naboens nabos hund kan få det, og sådan kan det fortsætte. Grundet dette, er der flere gange set hele epedimier i Danmark.

 

Kennelhosten vil i de fleste tilfælde gradvist aftage og forsvinde i løbet af tre uger, i andre tilfælde med meget unge eller ældre hunde, vil det kunne tage op til 6 uger før sygdommen er væk. Din dyrlæge i København vil kunne vurdere om sygdommen kan gå i sig selv igen uden problemer eller, om den kræver medicinsk behandling.

 

Sådan forebygger du kennelhoste

Alle hunderacer er disponeret for at få kennelhoste men der findes heldigvis en vaccine, som kan forebygge kennelhoste. Vaccinen er beskyttende helt op til et år og er utrolig effektiv, fra vaccinationen er foretaget til den har dens fulde virkning, går der ca. tre uger. Derfor skal du huske at vaccinere din hund inden, at den skal deltage i hundetræning, på hundepension eller have anden omgang med andre hunde.

 

Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
2400 København NV
21 62 85 42  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *