Jukeboxens historie

Jukeboxens historie

Jukeboxen har eksisteret siden 1920’erne og blev oprindeligt udviklet i USA. Trods dette var det først i 1950’erne at den fik sit store gennembrud. Dette primært fordi ungdomskulturen ikke havde råd til dyre plader og jukeboxen gjorde det muligt, at mødes og lytte til musik i fællesskab. De var især udbredt på kaffebarer og mere lokale steder, hvor der også blev solgt alkohol. En jukebox blev på den måde hurtigt omdrejningspunktet for dans, fest og hygge.

Musikindustrien og jukeboxen

Jukeboxen gjorde det muligt for musikindustrien at kortlægge, hvilket slags musik der var populært og hvad folk lyttede mest til. Den blev et slags tælleapparat og en indikator for, hvilken smag publikum havde. Dermed kunne industrien nemmere vurdere, hvilket slags musik der solgte og, hvilke behov der skulle mødes, når det gjaldt musik.

Jukeboxen i dag

Jukeboxen er på vej frem igen og det er der en rigtig god grund til. Dens originale, autentiske og hyggelige karakter skaber god stemning uanset om det er på en bar, en bodega eller en privat fest, som folk afholder. Nedenfor vil vi beskrive, hvordan en jukebox kan være med til at løfte stemningen til en fest og give informationer om hvordan den kan bruges i denne anledning. Udledning af en jukebox er også en mulighed i dag, hvis ikke man vil ud og investere i en selv.

Selvvalgte spillelister

Hvis man ønsker at holde en fest kan en jukebox blive en stor del af festens underholdning. Musikken har altid været central for en fest, men tit og ofte vil der være diskussioner om musikken og hvilke spillelister, der skal sættes på. Med en jukebox har man muligheden for selv at skræddersye en spilleliste, så man ikke længere behøver at skifte frem og tilbage mellem numre.

Retro stil og stemning

Jukeboxen har med sit karismatiske udseende rigtig meget at byde på, når det kommer til at løfte stemningen til en fest. Bare dens tilstedeværelse kan den være spændende at se på, samtidig med at den uden tvivl vil skabe en helt speciel stemning blandt folk. Rigtig mange fester kommer til at være for simple og der vil tit og ofte mangle en ting, som skiller sig ud fra det almindelige. En jukebox kan være den ting, der skiller sig ud.

Betjening

Jukeboxen er karakteriseret ved at være simpel, når man skal betjene den. Derfor kan alle, uanset alder, betjene sig af maskinen. Der findes rigtig mange forskellige versioner af jukeboxen og derfor er det vigtigt, at man undersøger markedet, før man lejer eller køber en. Udlejning af jukeboxen kan ske mange steder, men det er vigtigt at finde en udleder, som kan rådgive dig nærmere, når du skal holde en fest eller et event.

 

INMUSIC

Adelgade 102A

8660 Skanderborg

29 92 20 90

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *