Bliv ejendomsmægler

Uddannelse

Hvis du har en passion for alle former for boliger, tal, salg og kundekontakt, så kan uddannelsen som ejendomsmægler være noget for dig. Der er mange forskellige veje at gå, hvis du ønsker at blive ejendomsmægler. Du kan blandt andet læse på fuld tid eller blive trainee, begge måder er lige og i sidste ende kommer du ud som ejendomsmægler uanset hvilken vej du vælger at gå. At blive ejendomsmægler kræver en form for teoretisk uddannelse, samt to års praktisk erfaring.

 

At være ejendomsmægler i praksis
Mange tror, at en ejendomsmægler “bare” laver boligsalg i København af huse og lejligheder ved, at vise dem frem til potentielle købere, men sådan er virkeligheden ikke helt. Mæglerens opgave er, at skaffe en masse oplysninger omkring retslige og økonomiske forhold, heriblandt fredningsbestemmelser, miljøforhold, rettigheder og information omkring skatter og afgifter. Når disse er gennemgået laver mægleren en salgsopstilling hvori der er lavet beregninger af salgsprisen og de faste udgifter købere vil sidde for om måneden.

 

Udover disse beregninger skal mægleren selvfølgelig præsentere boligen for en køber og han/hun skal sørge for, at kontakte købere i deres køberkartotek så snart de får en bolig ind, som matcher en købers krav. Fremvisningerne foregår uden for den normale arbejdsrtid, oftest i weekenderne. Derudover sørger mægleren for at udforme en købsaftale som både sælger og køber skal underskrive.

 

I jobbet som ejendomsmægler vil der komme en masse regnearbejde, de skal kunne beregne sig frem til mange forskellige tal som hænger sammen med et hus for, at kunne fremvise boligen og svare på de økonomiske spørgsmål køberen måtte have. Derfor er det en fordel hvis man har flair for tal og regnskab hvis man ønsker at blive ejendomsmægler.

 

Nogle ejendomsmæglere varetager også udlejningsejendomme som de administrerer. Det vil sige, at mægleren altså er den der sørger for, at føre regnskab, indkassere husleje og sørger for at ejendommen drives uden problemer, ofte ved hjælp af en vicevært.


Der vil selvfølgelig være forskel på markederne afhængig af, hvor i landet du bliver mægler. Priserne hos en ejendomsmægler i Sønderjylland er ikke lige så dyre, som de er hos en ejendomsmægler i København.
Der er dermed ingen tvivl om, at uddannelsen og ikke mindst jobbet som mægler er enormt spændende. Ikke nok med det spændende i faget, så er det også en branche som konstant er i udvikling. Selvom mange prøver, så er det næsten umuligt at forudsige, hvordan priserne på de forskellige boliger udvikler sig i fremtiden.

 

123Hjem
Gasværksvej 23
1656 København V
70 70 77 00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *