De bedste råd til en god tandhygiejne

God tandhygiejne

I en verden med øget fokus på sundhed er der også kommet øget fokus på dine tænders sundhed. Det er vigtigt, da de tænder skal holde hele livet og helst være fri for tandproblemer og tandsygdomme. Der er heldigvis mange forskellige ting, som du kan gøre for at sikre, at du har en god tandhygiejne.

For at få udvalgt de bedste råd til en god tandhygiejne gives der råd i samarbejde med en vejledende tandlæge fra Frederiksværk, som fokuserer på at forebygge mod alle former for tandproblemer og tandsygdomme gennem en god tandhygiejne. Der er særligt fem råd, som bør bemærkes.

1) Vælg den rette tandbørste

Mange sportsudøvere kender vigtigheden af godt udstyr. Godt udstyr danner grundlaget for en god præstation, og det samme er gældende for tandbørstning. Du skal derfor sørge for, at du har den rette tandbørste til netop dig, for at din tandhygiejne kan blive god. Din tandbørste bør have et blødt børstehoved, som størrelsesmæssigt passer til din mund. En for stor tandbørste gør det umuligt for dig at nå de bagerste kindtænder og visdomstænder, som er særligt udsatte for at opleve bakterieophobninger. Din tandbørste skal samtidigt være blød, da en hård tandbørste kan skade emaljen, hvilket ikke er ønskværdigt.

2) Opbyg en god børsterutine

Din tandbørstning bør foregå i små og cirkulære bevægelser, som gradvist bearbejder dine tænder i overmunden og i undermunden. Det sikrer, at alle dine tænder bliver renset systematisk, så ingen områder lider nød. Din tandbørstning bør vare i mindst to minutter og bør foretages to gange dagligt. Til skæve tænder er det en fordel at vende og dreje tandbørsten for at sikre, at også disse tænder renses grundigt nok.

3) Tilføj tandtråd til børsterutinen

Mange personer undervurderer desværre vigtigheden af at bruge tandtråd eller tandstikkere. Tandtråd og tandstikkere har til formål at rense fladerne mellem tænderne, hvilket er mindst lige så vigtigt som den almindelige tandbørstning.

4) Pas de regelmæssige tandeftersyn

Din børsterutine danner grundlaget for, at du har en god tandhygiejne. Du skal dog stadig tage til de regelmæssige tandeftersyn, hvor din tandlæge kan undersøge dine tænder og sikre, at der ikke er begyndende tandproblemer. Du kan i den forbindelse også modtage individuel vejledning om din børsterutine, så du kan forbedre din tandhygiejne.

5) Tøv ikke med at tage til tandlægen

På trods en god tandhygiejne kan der stadig opstå akutte tandproblemer og tandsmerter. I de situationer må du ikke tøve med at besøge en akut tandlæge ved Frederikssund, der hurtigt kan finde årsagen til dine smerter. Tandsmerten går sjældent væk af sig selv, så der er ingen idé i at se tiden an. Det bedste for dine tænder er at få hjælp med det samme, så problemet ikke medfører mere skade end nødvendigt.

Smilklinikken

Strandgade 24

3300 Frederiksværk

47 72 03 70

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *