Undgå overophedning med køling af serverrum

Afkøling

IT har på mange måder gjort dagligdagen nemmere. Det gælder især på mange arbejdspladser, hvor computere som arbejdsredskab er så integreret en del af virksomheden, at det kan være svært at forestille sig en hverdag uden.

Derfor er det også ekstremt vigtigt at opretholde IT-infrastrukturen i din virksomheder. Ligeledes er det afgørende, at serverne fungerer optimalt, da de ofte udgør hele grundlaget for IT-infrastrukturen.

Eksempelvis kan en overophedning af virksomhedens servere mildest talt ende i en mindre katastrofe, hvor mange års arbejde pludselig kan gå til spilde. Og det kan få ganske alvorlige økonomiske konsekvenser.

Få mere tryghed med automatisk køling

Hvis du vil undgå, at serverne i din virksomhed bryder sammen på grund af overophedning, kan du med fordel overveje at få installeret automatisk køling i serverrummet. Et automatisk kølesystem holder temperaturen i serverrummet på et konstant, stabilt niveau, og dermed undgår du at ende i en situation, der får dig til at rive dig i håret, hvis uheldet skulle være ude.

Vurdér behovet for køling, inden du handler

Som udgangspunkt kan det betale sig at få installeret automatisk køling i serverrummet i alle virksomheder, som er afhængige af IT. Men køling er ikke bare køling. Der er mange faktorer, der har indflydelse på, hvilken løsning, der egner til bedst til lige præcis dit serverrum. Eksempelvis har størrelsen på serverrummet og afstanden mellem teknikken meget at sige i forhold til, hvor stort omfanget af kølingen skal være.

Eksempler på køling

I mindre serverrum er det åbenlyst, at kølebehovet er knap så stort, som det er i store rum med tætstående teknik. Derfor vil det ofte også være rigeligt med et mindre kølesystem – eksempelvis en aircondition.

I større serverrum kan der imidlertid være behov for mere omfattende køleløsninger. Nogle kræver indgreb i bygningen – andre gør ikke. Et eksempel på en løsning, der kræver indgreb, er den såkaldte downflow-køling. Metoden er god, fordi den giver mulighed for at køle, lige præcis der hvor det er nødvendigt. Desuden påvirker den ikke indretningen i rummet, fordi kølesystemet indbygges i et forhøjet gulv.

Der findes naturligvis også køleløsninger, som ikke kræver så store ændringer i bygningen eller rummet. Og downflow-køling er da bestemt heller ikke en nødvendighed i alle store serverrum. Tal eventuelt med en virksomhed, der beskæftiger sig med serverkøling og køling via aircondition på kontorer. De vil typisk have god erfaring med at rådgive om den optimale løsning.

 

Dankøling A/S

Islevdalvej 41

Rødovre 2610

70 25 94 50

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *