Kan jeg melde mig ud af folkekirken og melde mig ind igen senere?

Måske har du overvejet at melde dig ud af folkekirken. Der kan være mange gode grunde hertil– du vil ikke betale kirkeskat, du går aldrig i kirke, du bryder dig ikke om ideen om en statsstøttet kirke. Det kan virke som et stort skridt at melde sig ud af folkekirken, og derfor er der mange, der aldrig får det gjort. Man kan hurtigt få kolde fødder, hvis man bliver i tvivl om, hvorvidt man fremadrettet gerne vil benytte sig af de muligheder, som folkekirken tilbyder, så som sjælsorg, vielse, dåb og konfirmation af ens børn eller begravelse. Sagen er bare, at hvis man ikke går i kirke og slet ikke benytter sig af de ritualer, som kirken tilbyder sine medlemmer, er der ikke den store grund til at være medlem, medmindre man aktivt ønsker at støtte folkekirken som institution eller er et troende menneske, der bekender sig til den lutherske trosretning.

udmelding af folkekirken

Udmeldelse af folkekirken

Det er i dag ret nemt at melde sig ud af folkekirken. Man kan faktisk foretage sin udmelding online. Det kan nærmest ikke gøres nemmere eller hurtigere, end det i dag kan gøres på nettet. Men mange tøver, fordi de er bange for at foretage en endegyldig beslutning, der ikke kan gøres om. Man kan jo skifte mening omkring tro og institutioner, og hvad gør man så senere hen, hvis man fortryder sin udmeldelse og gerne vil ind i folden igen? Det er heldigvis ret simpelt. Det er altid muligt at vende tilbage til folkekirken og blive medlem på ny. I reglen tillader folkekirken stort set altid, at man kan vende tilbage, hvis man har skiftet mening omkring sin tro og sit medlemskab. Derfor er det ret sikkert at melde sig ud af kirken. Det, du blot skal være opmærksom på, er hvorvidt du selv vil skulle afholde udgifter til din begravelse, hvis du ønsker en kirkelig begravelse uden at være medlem, eller hvis du ikke har været medlem i mange år. Der kan det være en god idé at henvende sig til dit kirkekontor for at undersøge, hvad reglerne er. Hvis det drejer sig om bryllup, vil du ikke have problemer med at blive kirkeligt viet, så længe du gifter dig med én, der stadig er medlem af folkekirken. Hvis ingen af jer er medlem, er dette dog ikke muligt. Som regel kan du også få dit barn døbt, selvom du ikke er medlem, og en teenager kan altid vælge at blive døbt og konfirmeret, selvom du som forældre ikke er.

 

Udmeldelse

Skærbækvej 68

2610 Rødovre

26 36 77 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *