Det skal du overveje før du får dit kæledyr steriliseret

Der kan være flere overvejelser, når man skal have sit dyr steriliseret. Er man i tvivl, kan man som udgangspunkt få sit kæledyr på p-piller, hvis det en hun-kat, selvfølgelig. Dette ville være en god, midlertidig løsning, indtil man finder ud af, om man vil avle på sit kæledyr.

Sterilisering af katte og hunde

Sterilisering af katte

Står du med en hunkat, og kan du ikke helt finde ud af, om du vil have hende steriliseret, kan det som ovennævnt, være en midlertidig løsning med p-piller. Nogle hun-katteejere oplever, at deres kat ”skriger”, fordi hun moden nok til at få killinger. Dette kan p-piller sætte en stopper for. Ved hankatte oplever man, at de markerer deres territorium overalt. De gør det specielt de steder, hvor de kan lugte anden form for ”markering”.

Sterilisering af hunde

Ved hunde er det knap så vanskeligt. Her er det mest ved hanhunde, at man ser en ændring i opførslen: de har ikke så stor tiltrækning af hunhunde i løbetid, samtidig med de markerer deres territorium af. Ved hunhunde er der dog nogle, som ændrer deres adfærd i løbet af deres løbetid, og et par måneder efter, hvor de måske gør eller piver mere end normalt. Igen kan man ligesom med katte, give dem p-piller, så man undgår disse ændringer.

Når man skal have sit kæledyr steriliseret, eller kastreret for den sags skyld, skal man være helt afklaret med, at man ikke vil avle på det. Det er nemlig ikke en operation, som kan laves om. En god og erfaren dyrlæge i Transbjerg kan måske hjælpe dig frem til en løsning, hvis der er noget du er i tvivl om. Hvis du er sikker på, at du ikke vil have hvalpe på din hunhund, er det dog bedst at få den steriliseret inden første eller anden løbetid, da risikoen ved livmoderbetændelse derved fjernes fuldstændig. Derudover er der også andre sygdomme som mindskes, hvilket du kan få mere at vide om ved en kompetent og velvidende dyrlæge i Århus om. Ved hanhunde er en kastrering også med til at beskytte dem mod for eksempel testikelkræft.

Der er mange ting, som skal overvejes, og der er mange ting som man kan undgå, ved at sterilisere eller kastrere sit kæledyr. Men før man tager beslutningen,, skal det være noget man er fuldstændig afklaret med, da man som ovennævnt, ikke kan ændre på operationen, når den først er gennemført.

Byens Dyreklinik
Rosenvangs Alle 2
Viby J 8260
82 30 70 15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *